Maak kennis met de restauranthouder die zijn zakenreserves heeft verplaatst naar Bitcoin

Ali Hamam is samen met zijn broer Omar en neef Ahmed eigenaar van een reeks mediterrane restaurants in Ontario. Je kunt hem vinden op de TikTok en Twitter accounts voor Tahini’s Mediterrane Keuken, het plaatsen van video’s van zichzelf eten van shawarma met rapnummers op de achtergrond, grapjes maken met zijn vrouw en campagne voeren voor zaken als de Libanese Voedselbank.

Net als kleine en middelgrote ondernemers over de hele wereld werd hij hard getroffen door de verspreiding van het coronavirus en de daaruit voortvloeiende economische sluitingen. Gisteren ging hij naar Twitter om de strijd die zijn bedrijf heeft gevoerd te delen en om de troost die hij in Plan B heeft gevonden te promoten.

Het delen van een deflatoire reis in Bitcoin

„De crisis van maart doorstaan… was zwaar voor ons en de mensen waren bang om te gaan eten. Mijn neef, mijn broer en ik lieten een aanzienlijk deel van onze partners (medewerkers) gaan en werkten dag en nacht om de restaurants overeind te houden,“ schreef hij.

Toen Canada zijn burgers gratis fiat gaf om thuis te blijven van het werk, ontmoedigde de regering de werknemers van Ali om terug te keren. Toen de zaken weer op gang kwamen, kon hij nieuwe werknemers opleiden en werd hij als gevolg van de stimulans ook met de deflatievaluta opgezadeld.

„Onze kasreserves zwollen op en de zaken gingen weer goed. Maar het was ons duidelijk dat het geld niet dezelfde aantrekkingskracht had. Dat het uiteindelijk met al het overtollige geld in omloop … waardeloos zou zijn,“ ging de draad verder. „En daarom besloten we als bedrijf om al onze overtollige kasreserves op te slaan in Bitcoin Evolution, want dat biedt een veel beter alternatief voor het besparen van contant geld. Dat zullen we de komende jaren blijven doen en misschien wel voor altijd als we geen behoefte hebben aan fiat.“

De draad verdiende wat retweets van invloedrijke Bitcoin-persoonlijkheden die door Ali werden getagd (hij is, zo niet, een groot marketeer) en had meer dan 640 retweets en 1.700 likes op het moment van dit schrijven.

Een Bitcoiner is geboren

Wat misschien wel het meest vertederend is aan de aankondiging, zoals bij alles wat Ali op de sociale media doet, is het persoonlijke karakter ervan. Hoewel vergelijkbaar, is dit verhaal uiteindelijk anders dan het recente nieuws dat business intelligence bedrijf MicroStrategy 250 miljoen dollar heeft gekocht in BTC. Het gaat over een middelgrote ondernemer die net als ieder van ons in het Bitcoin-konijnenhol viel – die de gevolgen van het nemen van de rode pil documenteert. Hij noemde podcasters, De Bitcoin Standard en andere boeken en artikelen als de inspiratiebron voor de verschuiving in zijn denken.

En, zoals elke goede konijnenholenverkenner, predikt Ali nu het goede woord van Bitcoin aan zijn groeiend rooster van 60 medewerkers.

„Mijn partners zijn allemaal aan boord van de Bitcoin-trein“, vertelde Ali Bitcoin Magazine in een Twitter DM-interview. „Ik deelde letterlijk alles wat ik leerde met hen en gaf alle boeken die ik las ook aan hen door. Ze hebben hetzelfde enthousiasme als ik. Ze begrijpen de risico’s en de waardepropositie van Bitcoin.“

Ondanks de hindernissen van de pandemie, zei Ali dat zijn franchise positief is voor de cashflow en dat hij hoopt te kunnen blijven opereren zonder dat hij in zijn BTC-reserves hoeft te duiken. Hij gebruikt een „combinatie van meerdere methodes voor gekoelde opslag“ om deze reserves te beschermen (maar hij zou de specifieke omvang van deze reserves niet bekendmaken) en hoopt binnenkort te beginnen met het accepteren van BTC in zijn restaurants.

De lange-termijn-spel

Voor mij is de natuurlijke vraag voor een bedrijfseigenaar die zijn volledige kasreserve aan BTC afstoot: Ben je bang voor een grote prijsdaling? Ali reageerde met een tamelijk verfijnd en bearish vooruitzicht.

„Ik begrijp dat de bitcoin volatiel is, maar op basis van mijn begrip van het protocol en de vierjarige cyclus geloof ik dat we in zijn voor een stierenmarkt die de wereld zal schokken,“ zei hij. „Zelfs als we over een paar jaar een berenmarkt raken, zal die massaal hoger liggen dan nu. En omdat mijn overtuiging over bitcoin zo hoog is, betwijfel ik of we ze ook zullen verkopen. In feite zullen we waarschijnlijk onze posities uitbreiden.“

Hij verwees naar Saifedean Ammous toen hij zijn ultieme visie schetste.

„Dit is een uitvinding van een generatie en ik heb van Saifedean geleerd om een lage tijdsvoorkeur te hebben,“ legde Ali uit. „Dus we zijn van plan om dit bedrijf en zijn rijkdom door te geven aan onze kinderen.“

Als reactie op Ali’s aankondiging en zijn dank aan hen voor hun invloed, twitterden Peter McCormack en Anthony Pompliano beiden „Geleidelijk aan, dan ineens“ in verband met hoe Bitcoin is en zal worden geadopteerd door bedrijfseigenaren zoals Ali. Het lijkt er zeker op dat Ali en zijn TikTok-video’s, Twitter-draden en persoonlijke evangelisatie ons allemaal gelijk zullen geven.