Japans SBI Holdings lanserar en Bitcoin-utlåningstjänst

  • SBI Holdings har meddelat lanseringen av en kryptolånetjänst, som börjar med Bitcoin.
  • Tjänsten kommer att finnas tillgänglig på den digitala valutahandelplattformen, SBI VC Trade.

SBI Holdings, det ledande finansiella tjänsteföretaget i Japan, meddelade att det lanserade en kryptovalututlåningstjänst på tisdag. Från och med Crypto Bank (BTC) rullas tjänsten ut senare för att inkludera andra populärt handlade digitala valutor, inklusive Ether (ETH) och Ripple (XRP). Den japanska finansiella jätten nämnde i tillkännagivandet att kryptolånetjänsten också kommer att ha optimala handelsmöjligheter.

SBI Holdings debuterar Bitcoin utlåningstjänst

Enligt tillkännagivandet idag görs utlåningstjänsten tillgänglig i SBI Holdings digitala valutahandel, SBI VC Trade. Eftersom tjänsten debuterade med Bitcoin kan kunderna låna ut sina Bitcoin till kryptoföretaget, vilket skulle locka intresse för dem efter den angivna utlåningstiden. Verken liknar andra plattformar för utlåning av digital valuta. SBI Holdings accepterar minst 0,1 BTC och 5 BTC som maximal utlåningskvantitet.

Under en utlåningsperiod på 84 dagar tjänar kunderna 1,0 procent (inklusive skatt) årligen av de insatta mynten årligen. Som tidigare nämnts avser SBI Holdings att utöka tjänsterna till att omfatta Ether och Ripple, liksom typerna av utlåningsperioder, per meddelandet. Utvecklingen kommer efter de senaste rapporterna om att en kryptolåneplattform, Cred, ansökt om konkurs, med många källor som citerar felhantering av medel som orsak.

Pålitlighet är en faktor

„En av riskerna med utlåningstjänsten för kryptovalutor är risken för långivarens konkurs“, säger SBI Holdings översatta sida. „Alla våra kunders utlåningsmål för vår utlåningstjänst för kryptovaluta är SBI-koncernföretag som har hög tillförlitlighet, så att du kan använda den med tillförsikt.“

Företaget avslöjade vidare sina avsikter att införa mer marknadsanpassade handelsmöjligheter.